Toepassingen

Wat zijn de specifieke eisen die uw toepassing stelt aan de luchtbehandelingsinstallatie? Met welke regels en uitzonderingen moet rekening gehouden worden? Of het nu gaat om plaatsen waar veel mensen samenkomen, sectoren die strengere hygiënevoorschriften vereisen of de productie-industrie, één ding is zeker: verschillende industrieën en toepassingen hebben elk hun eigen specifieke eisen op het gebied van luchtkwaliteit. Ongeacht het toepassingsgebied biedt AL-KO Luchttechniek individueel op uw behoeften afgestemde oplossingen, die zorgen voor constant frisse, schone binnenlucht en aangename, gelijkmatige temperaturen. Door onze ervaring kennen onze specialisten de uitdagingen in uw branche. Dus wat kunnen wij voor u doen?

Utiliteit

Ventilatie- en luchtbehandelingsunits voor vergader-, verkoop- of culturele locaties hebben een belangrijke taak: Het creëren van een comfortabele en gezonde leefomgeving voor mensen.

Frisse lucht verhoogt ook de prestaties van mensen in kantoorgebouwen, onderwijsinstellingen en sportfaciliteiten; een hoog CO2-gehalte in de lucht verlaagt het concentratievermogen.
Onze modulaire T4 serie biedt voor elke toepassing een oplossing en is zowel geschikt voor nieuwbouw- als renovatie projecten waarin de ruimte of inbrengopening soms erg beperkt is.

Ziekenhuizen

In ziekenhuizen waar hygiëne van cruciaal belang is, worden hoge eisen gesteld aan de luchtbehandeling en ventilatie.

Medische faciliteiten en ziekenhuizen zijn afhankelijk van schone lucht en zijn thermodynamische, ventilatie- en klimatologische omgevingscondities productie kritische factoren. Om deze reden is het luchtbehandelingsysteem een essentieel onderdeel van de procesketen. Alleen een hygiënisch ontwerp en een betrouwbaar werkend luchtbehandelingssysteem garanderen een veilige procesomgeving.
Onze AT4-hospitair is speciaal ontworpen voor ziekenhuizen en zorg gerelateerde instellingen. De Hospitair LBK’s hebben een bijzonder laag energieverbruik, een hoog afwerkingsniveau, zijn onderhoudsarm en onderhoudsvriendelijk en kunnen worden aangeboden met een lange garantie termijn.

Cleanrooms & Laboratoria

Met de cleanroom-oplossingen van AL-KO kunnen gebruikers alle kritische parameters nauwkeurig afstemmen op de eisen die aan de desbetreffende productieprocessen worden gesteld en de luchtzuivering in de ruimte systematisch regelen.

Deze oplossingen regelen de luchtdruk, temperatuur, luchtvochtigheid, de verontreiniging met fijnstof, huiddeeltjes en bacteriën, en houden deze verontreinigingen uit de buurt van producten en processen.

Bij de productie van halfgeleiders en in de farmaceutische industrie, maar ook bij bedrijven in de chemische industrie, ruimtevaarttechnologie, optica en lasertechnologie vinden onderzoek en productie in toenemende mate plaats onder cleanroomcondities.

Technische, chemische en biologische kwaliteitsproducten met zeer gevoelige productieprocessen worden verder verwerkt in hermetisch afgesloten ruimtes die een stofvrije kamerlucht als voorwaarde stellen. Het productieproces zelf vereist echter een omgevingslucht die absoluut vrij is van deeltjes.

Scholen

Het binnenmilieu in scholen vormt vaak een risico voor de gezondheid en leerprestaties van kinderen. De kennis bij scholen over dit onderwerp schiet over het algemeen tekort, terwijl het effect op leerprestaties groot kan zijn.

Schoolgebouwen bieden een verscheidenheid aan binnenruimtes die allemaal hun eigen uitdaging kennen als het gaat om luchtbehandeling en het binnenklimaat. Bij scholen dient rekening te worden gehouden met een juist ventilatievoud,, luchttemperatuur en vochtigheid om zo een optimaal binnenklimaat te creëren voor het welbevinden van leerlingen en ouderwijspersoneel in de school.
Om u daarbij te helpen is het Programma van Eisen Frisse Scholen opgesteld.
De luchtbehandelingskasten van AL-KO kunnen aan elke klasse voldoen en wij brengen graag voor u de exploitatiekosten in beeld want naast een gezond binnenklimaat is het beperken van energieverbruik essentieel.

Industrie

Vervuilende stoffen en afvalwarmte verwijderen en zorgen voor een consistent luchtklimaat: Dit zijn essentiële factoren om een hoge productiekwaliteit in de industriële sector te garanderen. AL-KO Air Technology biedt individueel afgestemde ventilatie- en luchtbehandelingssystemen – inclusief ATEX-certificering voor explosiegevaarlijke omgevingen.

Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn de doorslaggevende factoren voor luchtbehandeling in de industriële sector. Ventilatie- en luchtbehandelingskasten van AL-KO garanderen een constant klimaat tijdens de productie en de afvoer van afvalwarmte en schadelijke stoffen en dragen zo bij aan een constant hoge industriekwaliteit.

Zwembaden

Een goede luchtbehandelingsoplossing voor zwembaden regelt de luchtkwaliteit, de luchttemperatuur en de luchtvochtigheid van het binnenklimaat. Het is belangrijk om te zorgen voor de gezondheid en het comfort van de gasten en het personeel.

Binnenzwembaden zijn er in alle soorten en maten en moeten ook voortdurend worden beheerd. Comfort is natuurlijk van belang voor gasten en personeel, maar ook het gebouw moet energie-efficiënt zijn met zo min mogelijk impact op het milieu.

Het is belangrijk dat een luchtbehandelingsoplossing zowel de hoge luchtvochtigheid als de variabele temperaturen beheert gedurende perioden met hoge of lage bezettingsgraad.

De ventilatie van zwembaden is een van de meest veeleisende toepassing van luchtbehandelingssystemen. De luchtbehandelingskast moet een luchttemperatuur produceren die is aangepast aan de watertemperatuur, zodat zwemmers geen kou voelen wanneer ze uit het zwembad komen. Tevens dient de luchtvochtigheid door bezoekers en personeel als aangenaam te worden ervaren. Een bijkomend voordeel van het onvochtigingsproces is dat het pand ook wordt beschermd tegen schimmel.

De AT4-Poolair betreft een modulaire LBK die speciaal is ontworpen voor zwembadcondities. Aandachtspunten in zwembaden zijn met name corrosiebestendigheid, een hoge luchtvochtigheid en de aanwezigheid van chloor in de lucht.

Persoonlijk advies?

Bent u geinteresseerd in wat onze producten voor uw situatie kunnen betekenen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.