Over AL-KO

Wij zorgen voor een gezond binnenklimaat, zodat u rustig kunt ademhalen. AL-KO Luchttechniek B.V. is al meer dan 27 jaar de specialist in Nederland op het gebied van professionele lucht- en klimaat- behandeling. Onze luchtbehandelingskasten worden vervaardigd volgens het kwaliteitskeurmerk “MADE IN GERMANY” en combineren maximale energie-efficiëntie met perfecte hygiëne, maximaal gebruiksgemak met eenvoudige installatie. Wat zijn uw uitdagingen? Overtuig uzelf van de kwaliteit van onze producten en diensten.

Langdurige relaties

Opdrachtgevers kiezen voor AL-KO Luchttechniek B.V., omdat onze werkwijze zich kenmerkt door helderheid, persoonlijk advies en korte lijnen. We zijn graag de langdurige partner van installatiebedrijven, adviesbureaus, projectontwikkelaar, gebouweigenaren en andere opdrachtgevers. Ons enthousiaste team maakt het verschil in het dagelijkse contact met klanten, of het nu om een nieuw project gaat, het onderhoud of renovatie van een bestaande luchtbehandelingskast of een  inbedrijfstelling van een reeds geïnstalleerde luchtbehandelingskast.
We werken volgens de modernste kwaliteitssystemen en vanzelfsprekend voldoen onze producten aan de geldende EUROVENT standaard.

De basis in Drenthe

AL-KO Luchttechniek B.V. gevestigd in Roden (Drenthe) is de specialist in Nederland op het gebied van professionele lucht- en klimaatbehandeling binnen de Utiliteit en Industrie. AL-KO Luchttechniek B.V. levert een scala aan doordachte, betrouwbare en efficiënte luchtbehandelingsconcepten op maat die net even verder gaan dan gangbaar in de branche. AL-KO biedt luchtbehandelingskasten/ luchtbehandelingsoplossingen aan voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. Daarnaast neemt “Retrofit”, het opknappen van bestaande luchtbehandelingskasten, een steeds grotere positie in. De luchtbehandelingsproducten worden gemaakt bij AL-KO THERM GmbH in Jettingen-Scheppach in Duitsland.

Neem gerust contact met ons op om uw project of vraag te bespreken.

Onze samenwerking met u

Voor AL-KO Luchttechniek is kwaliteit niet zomaar een belofte, maar een verplichting. En deze eisen stellen wij niet alleen aan onze producten, maar ook aan de service. Dit betekent dat we nu al hoogwaardige producten leveren voor de eisen van morgen. Betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig.

Mensen maken het verschil

Hoeveel techniek er ook in een project betrokken is, uiteindelijk zijn het mensen die zakendoen met mensen. Wij hebben een uitgebreide intern kennis op gebieden als: meet-, regel- en regeltechniek, elektrotechniek, koeltechniek en explosiebeveiliging (ATEX). Hiervoor beschikken wij over een groot netwerk van experts binnen onze groep. Verder hebben we leveranciers die ons ondersteunen met bijzondere technische oplossingen, of onze servicepartners uit de bouwsector en deskundigen op het gebied van ventilatie, brand- of geluidsisolatie.

Vooruitdenken

Scholen

Wij denken vooruit en ontwikkelen duurzame oplossingen voor uw behoeften, of het nu gaat om virussen in de kantoorruimte, een hoog CO2-gehalte in het klaslokaal, te veel of te weinig vocht in een ruimte, AL-KO Luchttechniek ontwikkelt allesomvattende oplossingen die een snelle en duurzame oplossing bieden voor alle voorkomende situaties.

We blijven ons ontwikkelen

Als het om de gezondheid van mensen gaat, zijn normen, richtlijnen en certificaten belangrijk. Dat geldt des te meer voor ventilatieproducten. Daarom zijn we betrokken bij verenigingen zoals het Eurovent Compliance Committee, Binnenklimaat Nederland en de TVVL. We zorgen voor het testen en certificeren van onze luchtbehandelingskasten en ondersteunen beleidsmakers met deskundig advies. Zo blijven we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in technologie, politiek en maatschappij.

Op zoek naar schone lucht in uw gebouw? Neem contact op met AL-KO voor een oplossing op maat!