Circulariteit

Ieder bedrijf dat zich met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) bezig houdt, besteedt aandacht aan het begrip circulariteit. En wanneer je als bedrijf echt verantwoordelijkheid wilt dragen voor maatschappelijke problemen zoals luchtvervuiling en klimaatverandering, valt de term circulariteit steeds vaker.
In een circulaire economie zorgen we dat de grondstoffen, onderdelen en producten hun waarde behouden. Het circulaire model gaat er namelijk vanuit dat de producten van nu, de producten zijn voor later: na gebruik kunnen de materialen waaruit een product bestaat opnieuw worden gebruikt. Circulariteit gaat dus uit van een wereld zonder afval. De Nederlandse overheid heeft als doel om in 2025 een 100% circulaire economie te zijn.

De AL-KO visie op circulair

De meeste van onze verkochte luchtbehandelingskasten zijn nog steeds in gebruik sinds wij 28 jaar geleden op de Nederlandse markt actief zijn geworden, echter soms is een luchtbehandelingskast op een project overbodig geworden vanwege een andere functie van het gebouw, of het ontmantelen van een gebouw.
In deze gevallen beoordeelt onze serviceafdeling de staat van deze luchtbehandelingskasten en gaan ze de mogelijkheden bekijken om deze in een ander project te kunnen plaatsen.
Deze circulaire luchtbehandelingskasten ondergaan, voordat deze naar een nieuwe bestemming gaan uitvoerig service en onderhoud. Hierbij worden ook de mogelijkheden bekeken of deze kasten energetisch opgewaardeerd kunnen worden, middels het plaatsen van bijvoorbeeld nieuwe ventilatoren, nieuwe warmtewisselaar enz. Deze luchtbehandelingskasten zijn dan weer up to date voor een volgende ronde.
Wenst u informatie over de actuele voorraad circulaire luchtbehandelingskasten, of wenst u bestaande kasten op locatie te reviseren / upgraden, neem dan gerust contact op met Anne-Jasper van der Naald of Wijnand Truin.

Op zoek naar schone lucht in uw gebouw? Neem contact op met AL-KO voor een oplossing op maat!