AL-KO LUCHTTECHNIEK BV
Dwazziewegen 24
9301 ZR Roden
T (088) 50 50 900
F (088) 50 50 901
E

Zorginstellingen

 
Voor zorginstellingen is de kwaliteit van het binnenklimaat een harde operationele eis. Bewoners hebben immers niet meer de fysieke reserves om de gevolgen van een matig binnenklimaat op te vangen. Belangrijk is uitsluitend nog met welke exploitatiekosten een goed binnenklimaat gerealiseerd kan worden. De AL-KO LCC-optimizer berekening biedt hier uitkomst.

Goed binnenklimaat
Voor een goed binnenklimaat in een zorginstelling moet alles in orde zijn: Schone lucht met een relatieve luchtvochtigheid van 45% is noodzakelijk. Bij een te lage luchtvochtigheid werken de slijmvliezen minder goed en zijn de bewoners blootgesteld aan ziektekiemen terwijl hun weerstand toch al minder is. Een te hoge luchtvochtigheid geeft micro-organismen zoals schimmels meer kansen. De ruimtetemperatuur in de zomer moet onder controle worden gehouden. Hogere temperaturen geven een risico tot extra sterfgevallen (NPR-ISO/TS 14415 & NEN-EN-ISO 7730).

- De volgende producten worden toegepast: AT4F luchtbehandelingskast, IK geïntegreerde koeling, AT4F Hygiene, Kantherm, OK.
 

Vragen?

Voor vragen, bel of e-mail met onze medewerkers